1
Блог
A+ R A-
Понеделник, 06 Юни 2011 16:06

 "Алеф" - моята нова книга

(по материали от блога на Паулу Коелю - paulocoelhoblog.com)

Книгата на Паулу Коелю "Алеф" все още не е достъпна за сваляне като електронна книга от Интернет. Горещо Ви препоръчваме да си купите копие от книгата на Паулу Коелю "Алеф" независимо от това дали ще си я свалите от Интернет, за да четете книгата на вашия Андрод телефон например. "Алеф" е книга, която си струва всяка една стотинка от стойността.

"Алеф" първата ми книга, която написах пред очите на всички. Искам да кажа, написах "Aleph" вкъщи, но се чувствах така сякаш много погледи бяха вперени в мен, тъй като ежедневно актуализирах информацията в Twitter за моето емоционалното състояние, докато я пишех. Завърших "Алеф" този четвъртък, 11 март 2011 г., в 2:00 ч. след полунощ.

През 2006 г. ме извикаха за трето ми свещено поклонническо пътуване.

Първото свещено поклонение

Първото свещено поклонение -  По пътя към Сантяго (1986) e пътуване в пространството. Това означава, че трябва физически да се премине разстоянието между две точки. В моя случай, вървях от границата на Франция до О Cebreiro (Галисия), приблизително 600 км. Тогава написах книгата "Дневникът на един маг".

Второто свещено поклонение

Второто свещено поклонение беше през 1989 г., наречено Пътят към Рим, пътуване във времето. Това в действителност не е пътуване до Рим. Имах за задача да избера място (спрях се на френските Пиринеи), където да прекарам 70 дни. Трябваше да сънувам и да реализирам съня си на следващия ден, независимо колко абсурден беше той. Спомням си, че сънувах автобусни спирки и на следващия ден прекарах 3 часа на автогарата. Това поклонение беше насочено към опознаване на женска енергия в човека. Докато наблюдавах как се проявява моята женска страна, написах книгите „Брида” и "Край река Пиедра седнах и заплаках".

Третото свещено поклонение

 Третото свещено поклонение се нарича Пътят към Йерусалим. Отново не е нужно да ходите до Ерусалим, но трябва да пътувате във времето и пространството. Единствената задача, която ми поставиха беше: да прекарам 4 месеца далеч от дома си.

Обиколих няколко държави. На Богоявление преминавах през Азия с Транс Сибирската железница (15 дни, 7 различни часови зони, 92 528 км от Москва до Владивосток). Пътувах с едно турско момиче, Хилал (това не е нейното истинско име), причините за срещата ни ще откриете в книгата "Алеф". Точката, където времето и пространството сливат се нарича "Алеф". JLBorges има един прекрасен разказ посветен на този момент.

И така, аз избрах заглавието на най-новата ми книга "Алеф".

 

Питате се защо ми отне толкова време да пиша за това трето свещено поклонение? - Защото ми бяха нужни цели три години, за да го осъзная и разбера.

Книгата "Алеф" не е пътеводител. Разбира се, описвам дългото си пътешествие с влака, но основната ми цел е да разкрия пътя към вътрешния ми свят, миналото, настоящето и бъдещето.

Моите приятели във Facebook и Twitter са първите, които научиха за това, като изключим и днешната публикация в Радар (списание Veja)

Книгата "Алеф" (Aleph) ще бъде пусната много скоро в Бразилия, а в останалата част на света през 2011 година. Иска ми се да можеше да стане още тази година (един писател желае да разкрие душа си още на следващия ден, ако е възможно), но издателствата понякога имат доста по-различен график.

По материали от блога на Паулу Коелю - paulocoelhoblog.com

Предлагаме Ви да се насладите на този прекрасен филм за книгата "Алеф" от Ричард Киров и Люба Миладинова

коментари (0)Add Comment

добави коментар
увеличаване на прозорец | намаляване

security code
моля, въведете показаните символи


busy

добри филми онлайн

Игра на тронове сез…

Игра на тронове сезон 2 - почти сигурен

Пищният фентъзи сериал на HBO "Игра на тронове"...

The Skin I live in …

The Skin I live in - Кожата, в която живея

"Кожата, в която живея” филм от 2011 "The Skin ...

Limitless - Високо …

Limitless - Високо напрежение филм

"Високо напрежение" филм от 2011 г. - "Limitles...

нови е-книги онлайн

Алеф моята нова кни…

Алеф моята нова книга

"Алеф" (Aleph) първата ми книга, която на...

Игра на тронове кни…

Игра на тронове книга Game of Thrones

Фентъзи книгата "Игра на тронове" може да...

Find us on Facebook
Follow Us